torsdag 4 april 2013

Kongressen 2013: Christina Johansson reflekterar om den första dagen på kongressen (2013-04-03)

Hej!


Ja det var en lång och intensiv dag. Förmiddagen var turbulent när vi träffade Västsvenska delegationen. Det var förändringar till beslut man tidigare var överens om samt att det fanns ingen som höll samman det hela!

Eftermiddagens invigning var trevlig och nu började jag känna att nu är det på riktigt! Sen var det diskussion i gruppen med fler bostäder och vi hade där bra diskussioner men fick väl till oss att det inte är så enkelt att få ändringar i framtidskontraktet. Det som var dumt är att vi inte fick reda på vilka förslag som skickats in. 

Middagen som distriktet bjöd på var mycket god och trevlig samvaro, synd att man fick jäkta med maten.

Sen gick det som en dans med organisation, stadgar m.m. Avslipade dagen med temagrupper och då gällde det "ökad trygghet-minskad brottslighet" där hade vi också bra diskussioner och partistyrelsen har gjort ett bra arbete med detta. Det som var synd var att inte alla fått reda på att man har tagit fram ett kriminalpolitiskt program under februari månad och där finns det mesta med.

Ja det var en mycket trevlig ( födelsedag ) och givande kongressdag.

Rekommenderad läsning:  Expressen 1 om att Löfven sätter nytt mål - Sverige ska ha lägst arbetslöshet i hela EU..., 2 om faran med sysselsättningsmål...,Aftonbladet med liverapporter från kongressen, SvD gör detsamma och har en liverapportering från kongressen, DN 1 om Löfvens löfte om lägst arbetslöshet i EU..., 2 om fler analyser av Löfvens löfte...., SVT 1 om att nu ska Löfven kliva fram..., SR Ekot 1 om Stefan Löfvens inledningsanförande..., 2 om att det fokuseras på hur S ska besluta om vinster i välfärden..., 3 om Löfvens löfte att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU..., Aftonbladets kongressblogg om Socialdemokraterna i kort sammanfattning...

Inga kommentarer: