torsdag 4 april 2013

Kongressen 2013: Krister Mattsson reflekterar om första dagen på kongressen (2013-04-03)Igår var den en lång dag som startade klockan fem hemma i Unnaryd och via bil, tåg och fötter avslutades vid elvatiden i säng på hotell Gothia Towers. Väl framme i Göteborg startades vi med en träff med kamraterna i Västsvenska samarbetsgruppen, middag och promenad till hotellet för incheckning. Klockan två startade sedan själva kongressen – och vilken start, Timo Räissinen, Özz Nujen och Anna Järvinen stod för kulturen. Därefter äntrade Stefan talarstolen till ett stort jubel (undrar hur det kommer att låta när hon blir val på ”riktigt”).

Klockan 16 startade första passet med temagrupperna. Klockan halv sju blev det en bit mat med kamraterna i Hallandsgruppen, för att åter sitta i kongresshallen och ha en del beslut gällande stadgar och organisation mellan klockan 18:00 och 20:30. Nästa pass med temagrupperna följde på det. Under tiden har vi också hunnit med att fixa med datorer som trillskas. Efter denna långa dag var det skönt att kunna sätta sig ner med tillresta kamrater som Per Persson, Adnan Dibrani, våra fantastiska ombudsmän Sebastian Stenholm, Ellinor Thorsson, och kamraterna i delegationen för att slappna av en stund innan det var dags och lägga sig. Nu är klockan 06:00 och samtidigt som jag skriver detta stiger solen upp över ett vackert Göteborg och klockan 08:00 drar vi igång igen. Ha en riktigt bra dag alla! 

Rekommenderad läsning: Roger Jönsson om att vi ska ha den lägsta arbetslösheten i EU..., Jan Andersson om lägst arbetslöshet i EU med Stefan Löfven vid rodret..., Blekinge på partikongressen om att nu har arbetet i utskotten startat..., Claes Krantz om är RUT nu en frihetsreform för socialdemokratin och Stefan Löfven...?, Martin Moberg om att de allt fler arbetslösa ser till att de privata s k jobbcoacherna kan sko sig på skattemedel...

Inga kommentarer: