fredag 13 april 2012

Per Persson och Lise-Lotte Bensköld-Olsson: Den årliga "bikten"


Den årliga "bikten" i Region Halland är nu avklarad. Hur olika partier värderar och läser en årsredovisning visades på onsdagens fullmäktigedebatt.
Vi har brister även i Halland och det krävs mod både att se och erkänna men också vilja att göra något åt dem. Som exempl så är det alltför många barn- och unga får vänta på behandling inom psykiatrin. Ojämlikheten inom vården ökar.

Handlingskraft saknas när det gäller att ta tag i de skenande kostnaderna inom den specialiserade vården. Det pratas mycket om hur viktig närsjukvården är men det händer ingenting. Vi har ofta lyft behovet av att se över, förbättra och utveckla vårt befintliga vårdval. I det offentliga rummet har vi sällan blivit motsagda men sen har frågan fallit i glömska. Nu vill i alla fall inte vi vänta längre! Det är dags att lyfta upp denna frågan högst upp på dagordningen nu.


Självkritik är en dygd men att en gång om året stå i talarstolen och tala om vad som är fel och vad som borde åtgärdas förpliktigar faktiskt även till att verka mellan åren för en förbättring.
Särskilt för små stödpartier som centern, folkpartiet, kristdemokraterna och miljöpartierna som faktiskt sitter i den moderatledda majoritet som styr Halland.

Ur led är tiden när majoriteten avkväver besked från oppositionen varför saker inte blivit genomförda. Det saknas en tydlig politisk styrning och ledning i Region Halland.

Vi är beredda att ta över om vi får väljarnas förtroende i valet 2014.

Lise-Lotte Bensköld-Olsson
Regionråd och 2:e vice ordf i hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Per Persson
2:e vice ordf i Regionstyrelsen

Halland(S)bloggen rekommenderar läsning av: Martin Moberg om Reinfeldts marsch på ett och samma ställe, Peter Johansson om Hillevi Engströms "Bussiga klubben"linje, Ola Möller om borgerlig lögn, förbannad lögn och statistik, Roger Jönsson om bidde det ingenting Fredrik Reinfeldt?, Peter Johansson om O regering - ditt namn är tomgång, Veronica Palm om ett fjuttigt utspel, Peter Andersson om vårbudget och oppositionsförslag - retorik och skarp politik?, Göran Johansson om att mer än 100 000 elever saknar skolbibliotek, Tord Oscarsson om att få utförsäkrade fick arbete, Thomas Böhlmark om hur stort är egentligen reformutrymmet?,

Media: SR, SvD, Arbetarbladet, Dagens Arena, DI, Länstidningen, DN 1, 2, Piteå-tidningen, SvD, Flamman

Inga kommentarer: