måndag 16 april 2012

Aida Hadzialic: Vi har högre ambitioner

Idag presenterade regeringen sin vårproposition. Det är en tom och fattig sådan där man inte satsar framåt, man står bara och stampar. Vi välkomnar att Magdalena Andersson driver jobb- och näringslivspolitiken så som hon gör och kan samtidigt berätta att vi i Halland delar den offensiva linjen.


Vi halländska socialdemokrater tycker att jobb- och näringslivspolitiken ska högprioriteras. Den enkla ekvationen är att jobb och företagande ger ekonomi, och ekonomi ger välfärd. Och den tanken är socialdemokratins kärna.

Därför har en arbetsgrupp för jobb och näringsliv bildats och jag har fått den fina äran att leda det arbetet. Utgångspunkten är att vi ska formulera idéer för en konkret politik som ger fler jobb och växande halländska företag samt att våra förslag ska bli kända i god tid innan valet 2014.

I veckan sammanträdde gruppen för första gången och redan då konstaterades att det finns mycket att göra för att förbättra förutsättningarna för Hallands näringsliv. Några av sakerna som nämndes var en god infrastruktur, neutrala elpriser, vässad matchning mellan arbetskraftens kvalifikationer och näringslivets rekryteringsbehov, förbättrad service från det offentliga bl a genom effektivare tillståndsprövning, ökad tillgång till riskkapital, lyft för ung företagsamhet och så vidare.

För att förankra våra förslag så bra som möjligt kommer vi självfallet att samtala med företag, arbetsmarknadens parter, akademin, tankesmedjor och andra. Vi kommer likaså att bjuda in till ett antal öppna möten och seminarier för en dialog om den halländska ekonomin, jobben och tillväxten.

För den som vill kontakta oss för att prata om framtidens halländska näringsliv är självfallet välkommen att göra det. Kontaktuppgifterna finns här på hemsidan.

Halland(S)bloggen rekommenderar: Martin Mobergs betraktelser 1 om din biljett till framtiden - hur långt vill du nå?, 2 om bilder från den gångna helgens partidistriktskongress i Ronneby, Göran Johansson 1 om borgerliga önskedrömmar, 2 om att som man frågar om ingångslöner får man svar, Tord Oscarsson om att Borg siktar på ett femte jobbskatteavdrag, Leine Johansson om att Reinfeldt är rädd för att ge föräldrar chans till jobb, Veronica Palm om är det inte pinsamt låg ambitionsnivå?, Ola Möller om Borgs vinnande stil oavsett vad han hittar på, Peter Johanssonom en svarslös och passiv Borg som tappade glorian i Agenda, Alliansfritt Sverige om arbetslinjen som inte fungerar - soppköerna är tillbaka, Unionen Opinion om att investera i kunskap och kompetens, Peter Andersson om en vårbudget som blev en utredningsförteckning, Roger Jönsson om vårbudgeten som komma skall idag, Peter Högberg om att Borg liknar GP,Thomas Böhlmark om Borgs förträfflighet, Annarkia om en helg med bl a medvind för S, Helga von Pitbull om en ny kursdag i ett fas 3 projekt,Nemokrati om Hatt&Borgs förslag som leder till "tyst massmord" och fortsatta "brott mot mänskligheten",

Media: SACO, Unionen, Sydöstran, Dala-demokraten 1, 2, Värmlands folkblad, Ab 1, 2, Västerbottens folkblad, SvD 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, 4, 5, SVT 1,2, Folkbladet, Expr 1, 2, SvD, Dagbladet 1, 2, SR 1, 2, Arbetarbladet,Länstidningen, Norrländska socialdemokraten 1, 2, 3, Piteå-tidningen, Hallands Posten, Gotlands folkblad 1, 2,

2 kommentarer:

Peter Andersson sa...

Tackar för länken! Och så blev jag påmind om att er fina blogg också finns :-)

Halland x 12 sa...

Tack själv! Vi läser så många bloggar vi kan och tycker det är spännande att kasta oss ut i bloggosfären..:)