onsdag 2 maj 2012

Jennie Nilsson: Vi tänker sätta Halland i arbete

Dagens vårmotion sammantaget är en konkret och väldigt tydlig sådan. Det handlar som så många andra skrivit om idag, jobb, utbildning och näringsliv. Som näringspolitisk talesperson, riksdagsledamot, men inte minst som Halläning själv, är jag stolt när jag ser vad den skulle göra för nytta här i vår del av landet. (Hela vårmotionen hittar du här)

Ta bara förslaget kring sommarjobbsmodellen från (S) styrda Nynäshamn som exempel. Förslaget är bra, det skulle innebära att varenda ungdom, från skolår 9 till sista året på gymnasiet, garanterades sommarjobb. Vi pratar om närmare 7 000 arbetstilfällen i Halland för ungdomar när de som bäst behöver det. Lägg därtill känslan och nödvändigheten av att få den där första raden på sitt CV. Jag är övertygad om att det är ökad anställningsbarhet och inte sänkta löner som är lösningen för våra unga.

För näringslivet i Halland så finns det mycket att glädjas åt i denna vårmotion. Flera kommuner runt om i de oftast moderatstyrda kommunerna brottas med låg näringslivsranking och ett företagklimat som har betydligt mer att önska. Det krävs både lokala föresatser men självfallet även en stark nationell näringslivspolitik. Med förslag som riskkapitalfonder, nationell plan för innovationsupphandlingar, utvigdad avdragsrätt för investeringar inom forskning och utveckling så tydliggör vi vår ambition. Vi ser företagen som en grundförutsättning för vårt lands fortsatta ekonomiska utveckling, aldrig någonsin som ett särintresse.

Nu i maj kommer jag fortsätta mina besök ute i de Hallänska kommunerna och bland våra företagare. Tillsammans med mina partikamrater i Halland kommer vi fortsätta att jobba för det som faktiskt verkligen bygger Sverige starkt för morgondagen: Jobb, växande företag och utbildning.

Halland(S)bloggen rekommenderar: Peter Johansson om att Uvell är riktigt lustig, Martin Moberg om förslagen om jobben, forskningen och kunskapen i S vårbudgetmotion, Peter Högberg om att VÅMen låter som en ko-mage, Helena Ericson om vårbudgetmotionen som ger en väg framåt och hopp!, Johan Westerholm om Löfven, Andersson, Keynes och Karleby,

Media: DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1. SVD2, AB1, AB2, AB3, EX1, SVT, GP.    Inga kommentarer: