onsdag 3 april 2013

Kongress 2013: S i Halland på plats!
Igår gick startskottet för Socialdemokraternas framtidskongress!

Hallands delegation består av åtta ombud, från Kungsbacka i norr till Laholm i söder. Delegationen anlände till Göteborg tidigt imorse för att inleda förhandlingar med våra västsvenska partivänner och ta fram socialdemokratins framtidspolitik.

Klockan 14.00 startade den 37:e kongressen. Vi välkomnades av Socialdemokraterna i Göteborgs ordförande Anna Johansson som betonade vikten av en socialdemokratisk regering som kan stödja landets kommuner i socialdemokraternas strävan för ett mer rättvist och jämlikt Sverige.

Efter Annas tal välkomnades partiordföranden Stefan Löfven med stående ovationer från kongressens ombud och besökare. I ett rafflande tal beskrev Stefan borgerlighetens passiva och misslyckade politik där 420 000 personer är arbetslösa och där Sverige förlorar 14 000 000 arbetstimmar per vecka. Idag tillåts ungdomar av regeringen att direkt mötas av arbetslöshet. Det leder till att ungdomar riskerar förlora hoppet för framtiden. Socialdemokraternas svar är högt ställda ambitioner, där något liknande aldrig kommer tillåtas. I sitt tal meddelade därför Stefan Löfvén att Sverige ska i ett första delmål mot full sysselsättning nå EU:s lägsta arbetslöshet inom sex år. Det kallar vi riktiga ambitioner för framtiden!

Under veckan kommer vi uppdatera kring kongressen, där de 350 ombuden kommer ta fram Socialdemokraternas politik för jobb, utbildning och en hållbar utveckling!

Rekommenderad läsning: Roger Jönsson om att vi ska ha den lägsta arbetslösheten i EU..., Jan Andersson om lägst arbetslöshet i EU med Stefan Löfven vid rodret..., Blekinge på partikongressen om att nu har arbetet i utskotten startat..., Claes Krantz om är RUT nu en frihetsreform för socialdemokratin och Stefan Löfven...?, Martin Moberg om att de allt fler arbetslösa ser till att de privata s k jobbcoacherna kan sko sig på skattemedel..., Alliansfritt Sverige om att prisa Hägglund - här kommer apoteksnedläggningarna...!, fler inlägg på NetRoots, den socialdemokratiska programkommissionens blogg, Politometern, läs även andra bloggares åsikter om politik, sjukförsäkringen, fas 3, samhälle, kultur, personligt, Socialdemokraterna, Ronneby, Blekinge, Intressant?

Rekommenderad medialäsning: Claes Krantz om Stefan Löfvens pressträff direkt efter inledningsanförandet..., Gabriel Wikström och Åsa Westlund debattartikel Upsala Nya Tidning om att det är viktigt att ansluta till ungdomsgarantin nu..., Expressen 1 om att Löfven sätter nytt mål - Sverige ska ha lägst arbetslöshet i hela EU..., 2 om faran med sysselsättningsmål..., Aftonbladet med liverapporter från kongressen, SvD gör detsamma och har en liverapportering från kongressen, DN 1 om Löfvens löfte om lägst arbetslöshet i EU..., 2 om fler analyser av Löfvens löfte...., SVT 1 om att nu ska Löfven kliva fram..., SR Ekot 1 om Stefan Löfvens inledningsanförande..., 2 om att det fokuseras på hur S ska besluta om vinster i välfärden..., 3 om Löfvens löfte att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU..., Aftonbladets kongressblogg om Socialdemokraterna i kort sammanfattning...

Inga kommentarer: