lördag 19 maj 2012

Anders Rosén: Skatepark och kallbadhus

Jag har ett av Halmstads finaste och viktigaste uppdrag. Tillsammans med min kommunalrådskollega Aida Hadzialic och övriga sossar i vår kommun kan vi påverka för våra invånare viktiga beslut. Låt vara att vi är i tillfällig opposition, våra idéer och visioner måste leva och utvecklas. Dessa idéer växer dels fram internt i partiet eller i våra många kontakter med medborgare, vår personal och inte minst näringslivet/arbetslivet.

Under de senaste åren har ett antal förslag blivit till verklighet. Det allra bästa exemplet är skateparken som är ett mönsterexempel på hur man gått från idé tills att vi idag kan ståta med en av Sveriges bästa och största skateparker. Det finns många positiva effekter och erfarenheter som gjorts utifrån detta projekt. Iden växte fram genom mina gamla kontakter ifrån fritidsgården och Halmstads skateboardklubb. Det är alltså ett förslag som kom ifrån ungdomarna själva. Jag skrev en motion till fullmäktige som röstade igenom motionen och bollen var i rullning.

En  aspekt som varit vägledande och helt avgörande för hela processen är att olika intressenter hittat samverkanslösningar. Projektet hade inte blivit av om inte arbetsförmedlingen och det kommunala bostadsbolaget HFAB varit drivande och sett potentialen. En annan aspekt är att det fungerade också som ett arbetsmarknadsprojekt där flertalet av ungdomarna fick jobb efter sin tid på bygget.

Jag ser detta som ett mönsterexempel på hur en ide växer fram och med mångas stöd blir genomförd.

Ta till exempel idén om att bygga ett kallbadhus i vår kommun. En kuststad skall givetvis ha ett kallbadhus. Det finns i Båstad, Höganäs, Malmö och i Varberg, så varför inte i Halmstad? Jag är helt övertygad om att vi kan med gemensamma krafter kan bygga ett kallbadhus. Med gemensamma krafter menar jag Halmstads Kommun, Arbetsförmedlingen och lokala företagare som mycket väl skulle kunna profilera sig genom ett engagemang i en sådan här anläggning. Det vore jätteroligt tycker jag om vi kunde göra denna idé till verklighet. Platsen kan vi alltid diskutera, vi har ju en lång kustremsa.

Det är nog bra med handlingsprogram och planer men ibland måste även vi politiker få skjuta ifrån höften och genomföra goa idéer direkt från våra medborgare. Det måste finnas idéer bakom varje bokslut.

Anders Rosén
Kommunråd i Halmstad

Halland(S)bloggen rekommenderar: Ola Möller om den stora Stockholmsfrågan i valet 2014, Martin Moberg om därför dags att sluta tala om etnicitet, Peter Andersson om att Skolinspektionens kritik bör öppna ögonen på Huddinges ledning, Peter Johansson om att det är dags att avskaffa Medlingsinstitutet, Monica Greenom jobb åt alla inte bara "etniska svenskar", Göran Johansson om kulturen en spegel av verkligheten.

Media: SvD1, SvD2, DN,   

Inga kommentarer: