söndag 6 maj 2012

Gerry Norberg: Hur vore det att ta lite ansvar (M)?


"Tid för ansvar" var namnet på den budget Anders Borg presenterade från den moderledda minoritetsregeringen i höstas. Tyvärr blir ansvaret för var dag som går en urtvättad floskel då man ständigt överbevisas i det som är tänkt att vara just ansvarstagande.

Den borgerliga retoriken går nu ut på att prata "om" socialdemokratin istället, den egna politiken ser man inte mycket av. Det är trött och dött. Ett tydligt exempel på detta får man om man slår upp dagens debattartikel i Aftonbladet.

Apropå det så läste på Twitter häromdagen hur den borgerliga partisekreteraren varnade för vårt förslag med jobb- och utbildningskontrakt. Där häpnar Kent Persson över hur vi vill tvinga unga till skolan och införa skolplikt upp till 25 år. Det är ju helt fel uppfattat och jag skulle rekommendera honom att läsa förslaget och vårmotionen i sin helhet, som han hittar här. Men..

Anders Borg och Kent Persson är inte överens, Borg tycker nämligen att förslaget om jobb- och utbildningskontrakt är bra. Och som grädde på moset kommer sedan partiledaren själv och säger att alla förslag som presenterats redan är genomförda. Vad den moderatledda minoritetsregeringen sammantaget tycker är alltså högst oklart.
Hur vore det att ta lite ansvar och tala ur skägget? Kommer det ett gemensamt besked i kvällens partiledardebatt?
Media: DN1, DN2, DN3, SVT1, SVT2, SVD, GP.   

1 kommentar:

Clapton sa...

kan bara hålla med dig till 100%. Dessutom tror jag att Kent Persson talar innan han tänker.