torsdag 30 augusti 2012

Hans Hoff: Snart sex år med Alliansens politik


Den moderatledda minoritetsregeringen har medvetet utförsäkrat 60 000 människor från sjukförsäkringen, många av dem finns i Halland. Fas 3 är idag större än Volvo som är Sveriges största privata arbetsgivare. 30 000 är inlåsta i ett misslyckat Alliansprojekt, i vårt län är de utan tvekan störst privat arbetsgivare som bara det senaste året ökat med över 100 inskrivna.
140 000 står idag, tack vare moderatpolitiken, utan ersättning vid arbetslöshet. Ungdomsarbetslösheten ökar, så även i Halland och det efter fem år av regeringsinnehav. Fattigpensionärerna ökar, barnfattigdomen likaså. Vräkningarna bland barnfamiljerna ökar och kostnaderna för försörjningsstöden i Hallands kommuner ökar lavinartat. Varslen duggar tätt i vårt län. Arla, Pilkington, Albany, Getinge och Stora Enso för att göra ett kort urval av dem alla. Näringslivspolitiken är obefintlig. Ambitionerna likaså.
Så ser facit ut med en borgerlig politik. Att sen prata om att man tar ansvar för ekonomi och samhället rimmar då väldigt illa. Så har retoriken varit i de centralt producerade mallartiklarna i media likväl som de som vi sett från lokala/regionala företrädare. Löftena 2006 och såväl 2010 har inte infriats. Det som var massarbetslöshet 2006 är idag med moderatregeringens beskrivning än värre. Sverige går åt fel håll. Regeringen saknar lösningar och står med ett otäckt facit i hand, och än värre utan några lösningar alls.

Vi menar på att vi måste stå upp för den svenska modellen på i princip alla områden. En likvärdig skola som säkrar framtiden. En arbetsmarknad matchad mot efterfrågan samtidigt som vi investerar i kunskap för att möta den globala marknadens villkor. Sätter man människan och löntagaren före kortsiktighet och huvudlösa subventioneringar liknande billigare mat på krogen så har vi en chans att som land växa tillsammans. Sen säger vi, till skillnad från statsministern, att företag och näringsliv är för oss ett huvudintresse, inte som för dem, ett särintresse. Sverige byggs bäst av företag som växer och som ges de rätta förutsättningarna. Likväl som att ungdomar ges chanser och inte möts av hinder.

Vi riksdagsledamöter i Halland arbetar nu för fullt med att motionera inför riksdagsåret samt att vi bidrar i arbetet att forma en budget för att visa på hur vi vill ta ansvar för Sverige. Den moderatledda regeringens facit står nu mot det alternativ vi representerar där kunskap och arbete bygger Sverige. Om detta kommer valet 2014 handla om!

Hans Hoff, riksdagsledamot

Rekommenderad läsning: Ola Möller om att det ska f*n till att vara väljare idag - eller??, Alliansfritt Sverige om att M lovar 100 000 nya bostäder..., LO-bloggen om dags att lyssna till LO-kongressen och slopa karensdagen?, Martin Moberg om att det är makten i sig som räknas för alliansen inte att förändra samhället, Johan Westerholm om bokrecension - Så tänkte vi på LO, Calle Fridén om att inte lita på chefen, fler blogginlägg på socialdemokratiska programkommissionens blogg, Netroots, Politometern, Bloggar.se

Rekommenderad medialäsning: DN 1, 2, 3, SvD 1, 2, 3, Ab 1, 2, Expr, SvD Brännpunkt

Inga kommentarer: