fredag 26 oktober 2012

Hans Hoff: Vad vill regeringen då?


Idag fattade partistyrelsen för (S) viktiga beslut angående hanteringen av privata aktörer och vinster i välfärden. Det är ett skarpt och bra beslut om kvalitet, effektivitet, ordning och reda i välfärden. Pengar till välfärd ska användas till välfärd samtidigt som friheten att välja utförare ska värnas.

Medan borgerliga styren runt om i landet fortsätter att inte ta ansvar för exempelvis viktiga vårdupphandlingar så går vi socialdemokrater vidare och utvecklar politiken för att skapa ordning och reda i välfärden. Mångfald, kvalitet och effektiv användning av skattemedel är ledorden när vi tar oss an framtidens utmaningar. Vi ser fördelarna och nackdelarna med dagens system, men vi lägger samtidigt de skarpa förslagen för att lösa det som inte fungerar.

En fråga, nog så viktigt, återstår dock - vad har Reinfeldt och regeringen för förslag för bättre kvalité? Skandalerna inom Carema, med tydliga beröringspunkter till (M), berörde oss alla och trots detta har Reinfeldt bara varit tyst och förslagen från regeringen lyst med sin frånvaro. Vi står för en tydlig politik där vanvård med alla medel ska stoppas, vad vill Reinfeldt?
 
Rekommenderad läsning: Peter Johansson om halvnöjd med Löfvens besked om vinster i välfärden..., Tord Oscarsson om dagens partistyrelsebeslut..., Peter Högberg om att socialdemokraterna tror på krav före förbud..., Martin Moberg 1om vinst i färden som debatteras både inom S och utom S..., 2 om att Löfvens förslag bra utgångspunkt för vidare diskussioner..., Annarkia om att inget block kan räkna bort SD..., Socialdemokraterna i Göteborg om att Alfons Åbergs kulturhus som nu är invigt...fler blogginlägg på socialdemokratiskaprogramkommissionens blogg, Netroots, Politometern, Bloggar.se

Rekommenderad medialäsning: DN 1, 2, 3, 4, RoD, Ab 1, 2, 3, Expr, SvD,SVT,SR

Inga kommentarer: