torsdag 8 november 2012

Lise-Lotte Bensköld-Olsson: De borgerliga duckar i frågan


Efter gårdagens debatt i fullmäktige så funderar jag en hel del på vem som är svaret skyldig egentligen?

Med över 300 mkr i obalanser i verksamheten inom hälso- och sjukvården och en ofinansierad ny reform som handlar om fri etablering inom den specialiserade sjukvården så borde man tänka en gång till!

Lite frustrerad känner jag mig när den borgerliga majoriteten i region Halland inte vill berätta hur de får ihop helheten inom sjukvården i Halland. Först ska delar av vår specialistvård samordnas av kvalitetsskäl och sen ska delar av den LOV:as ut för då blir det bättre kvalite för våra invånare!

Hur är det möjligt när vi inte kan styra var den ska finnas, hur omfattande den ska vara och antal mottagningar. LOV-lagen innebär etableringsfrihet, det innebär att vi inte får lov att säga nej även om vi skulle tycka att det finns skäl för det. Den delen i lagstiftningen tycker vi är förkastlig!

Det är beklagligt att vi inte får en riktig debatt i en sån här viktig fråga, istället hukar man i fullmäktigebänken och hoppas att det ska blåsa över.

Jag hade hoppats på en saklig diskussion och debatt och inte pamfletter eller hånfulla påhopp från en del småpartier. Regionen, fullmäktige och demokratin är värd mer respekt än så. Hallänningarna är också värda tydligare svar än bara vackra ord utan reellt innehåll.

Vi har en bra sjukvård i Halland med både hög kvalite och tillgänglighet, den går att göra bättre men då måste den hållas ihop och inte slås sönder!

Lise-Lotte Bensköld Olsson, regionråd (s)
 
 Lästips: Martin Moberg bloggar om en landstinget i Blekinge och (M)aktvärken.

Inga kommentarer: