torsdag 21 februari 2013

Lise-Lotte Bensjköld-Olsson: Glad och frustrerad på en och samma gång

Hur kan man både vara glad och frustrerad på samma gång?

Bristande underlag gjorde att ett förslag på att dra in på klimatvården var på väg att bli Hälso- och sjukvårdsstyrelsens beslut i januari i år.  Veckan före beslut sa min magkänsla att här fanns mer som inte var känt och fakta som saknades! Tack och lov kände även den borgerliga majoriten samma oro och ärendet lyftes ur.


Idag träffade vi handikappsorganisationerna och fick en mycket bra beskrivning över vilka goda resultat klimatvården gett, hur det ekonomiska perspektivet ser ut samt även olika former av jämförande behandlingsresultat som talade sitt tydliga språk! Beklagligt att det efterfrågade faktaunderlaget ska behöva komma från NHR och inte från vår egen organisation, här finns förbättringspotential!

En god rehabilitering ger bättre livskvalitet och gör att kroniker med reumatism, psoriasis och MS kan fortsätta arbeta istället för långtidssjukskrivning eller förtidspensionering.
En vinst för den enskilde, en vinst för regionen och en vinst för samhället!

Jag är glad för att vi kommer bibehålla klimatstödet men frustrerad över att det höll på att bli riktigt fel!

Lise-Lotte Bensköld-Olsson, regionråd Region Halland

Rekommenderad läsning kring NUON: Alliansfritt Sverige om att Maud Olofsson säger: Reinfeldt fattade visst beslut om NUON..., Göran Johansson om att NUON-affären var förankrad i regeringen..., Martin Moberg om NUON-affären hittills.

Rekommenderad medialäsning: SvD 1, 2, 3, 4, 5, SVT, SR Ekot, DI, DN 1, 2, 3, 4, Dagens arena 1, 2, Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: